Koji će pripravak pomoći za zglobove? Tablete, vitamini, biljni dodaci ili mast za bolove u zglobovima? Poredak najboljih proizvoda.

Među pacijentima koji pate od bolova u zglobovima i od degeneracije zglobova su i stariji i u jeku života. Upala zglobova ne ostvi i mlade, pogotovo sportaše, pa i uredske radnike. Postoji toliko priprema za zglobove koliko ima pacijenata i njihovih problema. Koju vrstu lijekova niste trebali odabrati?

Mast za zglobove – što bi trebalo biti u njezinom sastavu?

Najpopularnija skupina pripravaka za zglobove su masti. Pojedine se razlikuju po sastavu i svojstvima. Za jaku bol, npr. uzrokovanu ozljedom ili reumatizmom, liječnik će propisati mast za zglobove s ketoprofenom. Ostale analgetske masti za zglobove imaju nešto slabiji učinak i izdaju se bez recepta. Uključuju naproksen, ibuprofen, salicilate i diklofenak.

I one masti bez recepta pa i s liječnikovim receptom pripadaju nesteroidnim protuupalnim lijekovima. Osim toga, možemo kupiti mast za zglobove s učinkom hlađenja ili zagrijavanja. Takvi pripravci sadrže mentol, kamfor ili kapsaicin.

Osobito su korisni sportašima, ali mogu nadražiti kožu. Zauzvrat, ljudi zainteresirani za regeneraciju zglobova trebali bi posegnuti za mastima za zglobove s kolagenom, glukozaminom ili kondroitinom. Sve ove tvari imaju svojstva koja obnavljaju i štite strukturu zglobova. Prednost bilo koje zajedničke masti je lokalno djelovanje.

Tablete za zglobove – kada bol pobjeđuje

Lokalni pripravci u obliku masti ili kreme obično se koriste trajno, posebno oni bez recepta. Oni mogu ublažiti upalu ili obnoviti zglobove. Zauzvrat ćemo posegnuti za tabletama za zglobove kad bol otežava normalno funkcioniranje.

Nažalost, ovo nije neuobičajeno u primjeru degeneracije zglobova. Tablete za zglobove koji su odmah dostupni uključuju naproksen, diklofenak ili ibuprofen.

Međutim, vrijedno je obratiti pažnju na tablete za zglobove s meloksikamom, koji imaju relativno blagi učinak na probavni sustav. Pacijenti također često posežu za tabletama za zglobove s paracetamolom ili aspirinom, ali to se dugoročno ne preporučuje. Svakako o izboru tableta za zglobove najbolje je raspravljati s liječnikom koji vodi vaše liječenje.

Prehrambeni dodaci za zglobove

Ova skupina pripravaka ima uglavnom potporne i obnoviteljske učinke, iako suplementi za zglobove također smanjuju upalu i mogu smanjiti bol. Prehrambeni dodaci za zglobove koji se redovito uzimaju pozitivno utječu na pokretljivost i fleksibilnost zglobova i pomažu u nadopunjavanju oštećenja hrskavice i sinovijalne tekućine.

Najčešće, prehrambeni dodaci za zglobove su prah koji se otapa u vodi. Dodaci za zglobove uključuju prethodno spomenuti kolagen, glukozamin, hondroitin, kao i hijaluronsku kiselinu, ali tu kolagen igra ključnu ulogu u njima. Osim toga, u dodacima za zglobove mogu se naći i vitaminski dodaci.

Bolovi u zglobovima prirodni lijek

Biljke za zglobove, prirodno i sigurno

Među vrhunskim biljem za zglobove najčešće se odabiru češnjak, orah i poltavski bišofit. Bilje za zglobove stoje u suprotnosti sa sintetskim pripravcima. Dizajnirani su da nam pomognu kod boli i ukočenosti na prirodan i neinvazivan način. Osim toga, bilje za zglobove može imati zagrijavajući, protuupalni, analgetski učinak.

Gavez se preporučuje sportašima s ozljedama i degeneracijama. Zauzvrat, sarsaparilla će pomoći kod reume. Bilje za zglobove uključuje i divlju ružu. Sva bilja za zglobove mogu se nanositi s masti ili gelom ili koristiti u obliku infuzija i dekocija.

Lijekovi i pripravci za zglobove – na što paziti?

Prilikom odabira lijeka za zglobove moramo razmišljati o onome što želimo postići. Nisu svaki zajednički preparati analgetski ili regenerativni učinak. Ako se moramo boriti protiv boli, vjerojatno ćemo odabrati Lijek za zglobove s jakim učinkom, koji je, međutim, bolje koristiti ad hoc.

Kad nas bol kronično nervira, trebali bismo razgovarati o izboru preparata za zglobove s liječnikom. Zasebni slučaj su reumatski bolovi, za koje priprema za zglobove u obliku prehrambenog dodatka neće uspjeti. Međutim, može se ispostaviti da naš problem nije toliko napredan, tada upotreba lijeka na recept neće biti potrebna. Vaš liječnik ili fizioterapeut savjetovat će vas o najboljim pripremama za vaše zglobove kako biste izbjegli razvoj upale.

U ovoj se situaciji djeluje višesmjerno. Možete odabrati jedan glavni pripravak za zglobove, npr. mast s kolagenom, te potporu biljem i dodacima. Imajte na umu da uzimanje lijeka za zglobove može završiti brže ako provodite pravilnu prehranu i fizičku aktivnost.

Sending
User Rating 5 (1 vote)

Trenutno se specializira iz dijetetike na sveučilištu u Rijeci. Ima veliko znanje iz područja kozmetike i prehrane. Surađuje s timom dijetetičara koji su specjalisti u različitim područjama dijetetske terapije i liječnika drugih specijalnosti. Autorica mnogih zanimljivih publikacija. U svakodnevnom je životu sretna majka i žena. U slobodno vrijeme igra tenis i trči.

You may also like

Najbolji proizvodi – lijekovi, tablete, masti ili kreme bez recepta. godine. Pogledajte rangiranje učinkovitih proizvoda

Varikozne vene su učinak poremećenog odljeva krvi iz